„Sretna kućica“ na festivalu u Skoplju

Gradsko kazalište lutaka Rijeka s nagrađivanom predstavom „Sretna kućica“ autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz te u režiji Morane Dolenc gostuje na festivalu „Igor Madžirov“ u Skoplju, u Sjevernoj Makedoniji, ovaj petak, 29. rujna 2023.

Međunarodni festival kazališta za djecu „Igor Madžirov“ ove se godine održava po drugi put u organizaciji Kazališta za djecu i mlade Skoplje, Sjeverna Makedonija, i to od 27. do 30. rujna. Na Festivalu koji je natjecateljskog karaktera predstavit će se devet predstava iz pet zemalja – Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije, Španjolske i Hrvatske. Već svima poznata „Sretna kućica“ riječkih lutkara na repertoaru je u petak, 29. rujna u 19:30 sati.

Predstava „Sretna kućica“ nastala je prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936. godine, i to na poticaj samih seljana. Priča je to o možda najmanjoj knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima.

Uz spomenute autorice i redateljicu, autorice dramatizacije također su Ivana Đula i Milica Sinkauz, a Ivana Đula je i dramaturginja. Scenografija i lutke nadahnute šumom Gorskog kotara u kreaciji su Luči Vidanović, glazbu za predstavu skladao je Sandi Bratonja, a svjetlo je oblikovao Sanjin Seršić. Sjajan riječki glumac-lutkar Zlatko Vicić ovu šarmantnu predstavu nosi sam.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content