„Sretna kućica“ na svojoj prvoj turneji

Lutkarska predstava za najmlađe „Sretna kućica“, dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, danas je krenula na svoju prvu turneju. Predstava inspirirana istinitom pričom o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru najprije će gostovati u Šibeniku, na jubilarnom 60. međunarodnom dječjem festivalu i to u srijedu, 1. srpnja u 19.30 i 21 sat na Trgu Ivana Gorana Kovačića. Potom predstava putuje u Split, a na tamošnjem festivalu Ljetno kazalište za sve generacije igra 2. srpnja u 18.30 i 20 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split. Naposljetku, na još jednom jubilarnom festivalu, 20. osječkom ljetu kulture u Osijeku predstava gostuje u nedjelju, 5. srpnja u 19 sati i u ponedjeljak, 6. srpnja u 10 sati u dvorištu III. gimnazije.

Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Autorice predstave su Ivana Đula i Milica Sinkauz, prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, redateljica je Morana Dolenc, dramaturginja Ivana Đula, scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović, skladatelj Sandi Bratonja i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić. Predstavu izvodi prepoznatljivo lutkarsko lice Zlatko Vicić.

Prisjetimo se, „Sretna kućica“ premijerno je izvođena u Rijeci od 4. do 6. lipnja, a na repertoaru GKL Rijeka bila je sve do 20. lipnja.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content