Srpanjska gostovanja „Tončića Petešića“

Najnovija predstava riječkih lutkara „Tončić Petešić“, autorice Vedrane Balen Spinčić prema motivima istoimene slikovnice Vjekoslave Jurdane i Radovana Kunića i redatelja Serđa Dlačića, u četvrtak, 6. srpnja 2023. u 19:00 sati gostovat će u Velom Lošinju, ispred Crkve sv. Antuna Opata. Tjedan nakon gostovat će u Kastvu, u Korniću na otoku Krku te u Cresu i Valunu na otoku Cresu.

„Ovo je priča o tome kako pronaći hrabrost i djelovati strahu usprkos, o tome kako donijeti odluku, o tome kako biti strpljiv, o tome kako slušati roditelje i obitelj, ali isto tako kako pronaći svoj autentični put, kako pronaći svoj glas. Priča o tome kako od kapi postajemo bujica“, napisala je autorica dramskog teksta Vedrana Balen Spinčić.

Uz već spomenutog redatelja, autorsku ekipu predstave čine i Radovan Kunić, ilustrator slikovnice te scenograf i kreator lutaka, lutkarska tehnologinja Marija Volkmer te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić. „Tončić Petešić“ potječe iz ciklusa pričopredstava, a svu čaroliju lutkarstva predstavlja jedan glumac-lutkar – Alex Đaković.

Uz izvedbu u Velom Lošinju, „Tončić Petešić“ gostovat će na Kastvu u utorak, 11. srpnja 2023. u 18:00 sati, u sklopu manifestacije Kastafsko Kulturno Leto. Već idući dan, u srijedu, 12. srpnja 2023. u 19:00 sati gostovat će u Korniću na otoku Krku, u dvorištu Etno kuće. Kraj će tjedna „Tončić Petešić“ provesti na otoku Cresu; u sklopu manifestacije Teatar na Pjaceti gostovat će u četvrtak, 13. srpnja 2023. u 21:00 sat u gradu Cresu, a u Valunu će publiku razveseliti u petak, 14. srpnja 2023. u 20:00 sati.

Predstava je namijenjena za uzrast 4+.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content