Predstava „Sedan kozlini i samo jedan bedni vuk“ osuvremenjena je, satirična i basnovita inačica bajke o Vuku i sedam kozlića. Premijerno je izvedena 2. veljače 2006. godine, a u četvrtak, 14. svibnja izvest će se jubilarni stoti put. Dramski tekst je prema poznatom predlošku napisao nagrađivani književnik Tahir Mujičić koji je ujedno i likovno osmislio lutke i scenografiju predstave. Režiju potpisuje Zoran Mužić, jedan od najplodnijih lutkarskih redatelja u Hrvatskoj. Naslovnu ulogu vuka, koja nije lutkarska već glumačka, vrhunski je iznio Alex Đaković koji je za svoj glumački ludizam i umijeće baš za tu ulogu nagrađen na SLUK-u 2007. u Splitu. Na istom festivalu predstava je nagrađena za najbolji tekst, najbolje likovno rješenje lutaka i scenografije te također za njihovu izradu i za originalnu glazbu. Kvaliteta predstave je prepoznata i izvan naših granica te nagrađena na festivalu „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, trećom nagradom za najbolju predstavu te Zlatko Vicić za ulogu Osma Ovčine. Uz Mujičića i Mužića, autorsku ekipu čine Igor Karlić kao skladatelj, Luči Vidanović kao tehnologinja lutaka, Karin Fröhlich koreografkinja i Damir Babić oblikovatelj rasvjete.

Predstava dobro poznatu bajku o vuku i kozlićima aktualizira i uozbiljuje, a svojom lokalizacijom (radnja je smještena na padine Učke) i govorom (likovi govore dijalektima okolice, hrvatski i talijanski) približava lokalnom gledatelju. Radnja ove bajke-basne događa se u skromnoj štalici na Ćićariji, koja je podignuta baš na mjestu gdje građevinska tvrtka KGPT želi sagraditi suvremeni diskont „Oderi-operi”. Glavni protagonisti su duhovite Mujčićeve inačice bajkovitih likova koji korespondiraju s današnjim čovjekom. “Kozlini” su vesela i zabavna predstava koja nasmijava i najmanju i odraslu publiku!

U predstavi sudjeluju Alex Đaković, Božena Delaš, Zlatko Vicić, Almira Štifanić, Karin Frohlich, David Petrović, Andrea Špindel, Goran Zelić i Nebojša Zelić.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content