Prava proljetna predstava, treći put obnovljena “Tra La La – Klaunijada odrastanja” svoju će premijeru imati u subotu,  24. ožujka 2012.  u 18 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Klauna i Klaunicu, odnosno Tra La Lu i Tra La Lija oživjet će glumica lutkarica Dina Đuka i glumac- lutkar Vedran Komerički.

“Tra La La – Klaunijada odrastanja” autorice Jolande Tudor i redatelja Serđa Dlačića, priča je o buđenju prirode i ljudi, puna smijeha, vrtova, gradova, škola, vrtlara, vrtlarica, mrava, sjemenja, kraljeva, princeza… ali i novih ljubavnih veza. Igra je to smiješnih pokušaja i čudnovatih otkrića prirodnih zakona prema kojima se naočigled odrasta – uz vječne dileme: “imati-nemati”, “htjeti-znati”, “morati-trebati”. Uvijek nanovo i ispočetka. Predstava je namijenjena i predškolskom i školskom uzrastu.

Sponzori svečane obnove predstave su Školska knjiga i Cukerin, a dok je Školska knjiga mališane dvaju dječjih vrtića darivala likovnim materijalom za radove koji će osvanuti na svečanoj obnovi predstave, Cukerin će se, kao stalni sponzor, pobrinuti za maštovite slastice. One će, u proljetnom izdanju, biti pripremljene za male i velike posjetitelje i posjetiteljice, a kako bi mogle izgledati na premijeri, provjerite na www.cukerin.hr

Svečana obnova predstave bit će ujedno i finale projekta suradnje između  Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Školske knjige i vrtića “Zamet” i “Belveder”. Prije premijere bit će u atriju Kazališta otvorena i izložba radova djece dvaju vrtića. Izložit će se zanimljivi dječji radovi inspirirani tematikom predstave, primjerice vrlo originalni obiteljski cvjetovi, koje su zajedno radili roditelji i djeca, kao i radovi rađeni različitim likovnim tehnikama, koje su mališani dvaju vrtića s veseljem i entuzijazmom izradili upravo za – našu premijeru.

Izložba će biti postavljena do sredine svibnja u atriju Kazališta.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content