Svečano otvaranje jubilarne 20. revije u utorak 3.11.

Dragi naši,
svečano otvaranje jubilarne 20. revije lutkarskih kazališta održat će se 3. studenog 2015. u 19.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predstavom Georgea Orwella – Andrej Rozmana Roze „Životinjska farma“ Lutkovnog gledališča Ljubljana, u režiji Vite Taufera. Predstavi će prethoditi otvaranje interaktivne izložbe glazbenih instrumenata slovenskog umjetnika Petera Kusa „Zvučni vrt“.
Na ovoj će Reviji 15 domaćih i inozemnih ansambala predstaviti čak 17 različitih naslova, svojih najboljih kazališnih ostvarenja, a Reviju će pratiti i dvije izložbe: spomenuti „Zvučni vrt“ te „Hommage hrvatskom lutkarstvu: Balabanić – Krebelj – Vidanović“ gdje će biti predstavljen umjetnički rad ovih triju umjetnica, kreatorica i tehnologinja lutaka. Bit će organizirana, kao i svake godine, dječja lutkarska radionica i igraonica koju će voditi umjetnička jedinica GKL Rijeka te dječja radionica izrade instrumenata u okviru izložbe „Zvučni vrt“. Ova Revija donosi i prikazivanje lutkarskih filmova po izboru Claire Lamond „Moć & lutke“, moći će se pogledati i dugometražni animirani film „Panika u selu“, a bit će promovirana i mini-monografija „20 godina Revije lutkarskih kazališta“ koja obuhvaća djetinjstvo i sazrijevanje riječke Revije, koja ove godine završava 11. studenog.
Veselimo se ovogodišnjem bogatom programu i s radošću pozivamo sve zaljubljenike i zaljubljenice u kazalište, kao i one koji će to tek postati, da nam se pridruže na šarenoj i raspjevanoj Reviji!

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content