Tobogan 2023: jedinstveni festival Dječje kuće vama na raspolaganju sa 111 radionica, susreta, izvedbi, igara!

Čeka nas novo izdanje festivala “Tobogan”, jedinstvene riječke manifestacije u Dječjoj kući i art-kvartu “Benčić” koja pod geslom “aktivne ferije za djecu”, kroz obilje kulturnog i kreativnog sadržaja za djecu donosi u oživljeni dio grada posebnu energiju i veselje s aktivnostima za bebe, predškolce, školarce, tinejdžere, a ovoga puta i roditelje!

Od srijede 28. 6. do subote 8. 7. 2023. godine održat će se sedmo izdanje festivala “Tobogan” posvećenog kreativnosti za djecu kroz platformu Dječje kuće. Od svog nastanka, sada već poprilično udaljene 2017. godine, kroz “Tobogan” se njeguje nekoliko specifičnih karakteristika: težnja za danima ispunjenima kvalitetnim poslije završetka školske godine, fokus na radionički rad, profiliranje sadržaja koji nisu toliko uobičajeni u riječkoj kulturnoj i obrazovnoj svakodnevici.

Novost ovogodišnjeg Tobogana je i nastanak više sadržaja za roditelje iz odgojne i obrazovne perspektive.

 

Sedmo izdanje festivala
Festival Tobogan pod geslom “aktivne ferije za djecu” održava se od 2017. godine tijekom kraja lipnja i početkom srpnja te je ovo sedmo izdanje manifestacije. Organizatori Tobogana za 2023. godinu su ustanove u kulturi Grada Rijeke koje djeluju u art-kvartu “Benčić”: Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej grada Rijeke. Podršku programu pružaju volonterke i volonteri u kulturi Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim pogledom na suvremene i inovativne prakse. Festival je financijski podržan i kroz javne potrebe u kulturi Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

*Prijave na događanja otvaraju su od srijede 14. lipnja te uz skupni pregled svako pojedinačno moći ćete pronaći u kalendaru događanja Dječje kuće u danima nakon 14. lipnja.

Za prijavljivanje potrebno je pratiti detaljno upute i potrebne kontakt podatke. Sudjelovanje na većini programa je besplatno, osim kada je izričito navedena potreba za plaćanjem sudjelovanja na radionici ili kupovina ulaznice.

Ujedno, molimo da prijave vršite isključivo za aktivnosti na kojima će dijete doista i sudjelovati, a sva eventualna odustajanja od dolaska na vrijeme javite i time ustupite mjesto polaznicima s liste čekanja.

Dodatne potrebne informacije mogu se dobiti javljanjem na mail info@djecjakuca.hr.

 

Cjeloviti program festivala Tobogan 2023. pronađite ovdje: https://djecjakuca.hr/tobogan-2023-jedinstveni-festival-djecje-kuce-vama-na-raspolaganju-s-gotovo-111-radionica-susreta-izvedbi-igara/

 

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content