U 2020. s Ježurkom Ježićem!

Već nekoliko godina Gradsko kazalište lutaka Rijeka organizira zajedničke dječje ispraćaje stare godine i doček nove godine pa ćemo tako u 2020. ući s taktovima kultne predstave Ježeva kućica, a nakon izvedbe slijedi domjenak te druženje s likovima iz predstave i Djedom Mrazom uz nezaobilaznu podjelu poklona.

Novogodišnji program „U 2020. s Ježurkom Ježićem!“ na repertoaru je 27., i 29. prosinca 2019. u 18 sati i 28. prosinca u 11 i 18 sati.

Rezervacija ulaznica na blagajni Kazališta (Blaža Polića 3) na mail blagajna.gklri@gmail.com ili na broj 051/325 690 radnim danom od 9 do 12 sati i sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice iznosi 45 kuna, a rezervirane ulaznice moraju se kupiti do 21. prosinca 2019. godine.

 

O predstavi

Autorska ekipa:

Tekst uglazbljenih fraza: Branko Ćopić

Glazba i scenska obrada: Hrvoje Hegedušić

Prilagodba za scensko izvođenje i režija: Sanda Langerholz Miladinov

Koreografija i scenski pokret: Norman Dixon

Kostimografija: Ljubica Wagner

Kreacija rasvjete: Damir Babić

 

Uloge:

Ježurka Ježić Karin Fröhlich

Lisica Mica Almira Štifanić

Medo Zlatko Vicić

Divlja svinja David Petrović

Vuk Alex Đaković

Poštar Zec Andrea Špindel

 

Za uzrast: 2+

Trajanje: 40 minuta

 

Ježurka Ježić svakodnevno luta šumom, te je vrlo poštovan među šumskim životinjama. Jednoga dana Ježurka je pozvan na maratonski ručak kod Lije Mice, na što rado pristaje. Nakon četverosatnog prežderavanja, sve su životinje zaspale, a jedino se Ježurka vraća kući. Liju, medu, vuka i divlju svinju zanima što li to Ježurka kod kuće, toliko važnog, skriva…

Slavna slikovnica Branka Ćopića i njeno uprizorenje na riječkoj lutkarskoj pozornici svojom divnom porukom o ljubavi prema domu još uvijek privlači publiku u velikom broju te je postala neizostavni dio novogodišnjeg programa.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content