“U lutkarsko s kauča”

Kako bi mala i velika publika mogla uživati u lutkarskim predstavama čak i sada, kada je zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom obustavljen rad mnogih ustanova pa tako i Gradskog kazališta lutaka Rijeka, svaki petak u 12 sati riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici i na svom službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg će publika moći pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta. Program pod imenom “U lutkarsko s kauča” provodit će se sigurno do 14. travnja, do kada su privremeno i obustavljena javna okupljanja, a nastavak programa ovisit će o daljnjem razvoju situacije vezane uz koronavirus.

“Posjet Gradskom kazalištu lutaka Rijeka nije nemoguć! Da budemo iskreni, to neće biti uobičajeni posjet na koji ste navikli, već će to biti nešto novo – posjet iz kauča”, najavili su riječki lutkari na čelu s ravnateljicom Magdalenom Lupi Alvir. Točnije, od ovog petka, 20. ožujka pa svaki petak nadalje u 12 sati na web stranici (www.gkl-rijeka.hr) te Facebook profilu Kazališta bit će postavljen link putem kojeg će zainteresirana publika besplatno moći pogledati neke od hit-predstava. “Djeco i roditelji, sutra budite uz nas iz dva razloga. Prvo, program otvara nagrađivana predstava Wanda Lavanda, autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. Drugo, sutra, 20. ožujka je Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, a u subotu, 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva i naše zajedničko druženje nama bi bilo zaista veliko veselje”, poručili su lutkari.

Predstava Wanda Lavanda će biti dostupna za pogledati do idućeg petka, 27. ožujka kada će je u podne zamijeniti druga. Koji je drugi naslov programa „U lutkarsko s kauča“, publika će doznati idući četvrtak, kao i lutke, ali one ionako nikada ne spavaju.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content