Svečana obnova najčarobnije predstave ove sezone – “Alise u zemlji čuda” bit će ovoga petka, 15. lipnja u 19 sati u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. No to nije sve – nakon predstave slijedi luda čajanka u dvorištu i atriju Kazališta lutaka, na kojoj će biti posluženi ludi kolačići najmaštovitijih slastičarki u gradu – Cukerin slastica. Za posebne oolong i rooibos čajeve za djecu i odrasle pobrinut će se Čajkovski Tea and Coffee house.

“Alisa u zemlji čuda” prema Lewisu Carrollu i u dramatizaciji Davora Žagara režirao je Zoran Mužić, a riječ je o tehnički vrlo zahtjevnoj predstavi. Posebnu čarobnost predstavi daje tehnika fluorescentne rasvjete. Scenografiju i kreaciju lutaka potpisuje Gordana Krebelj, glazbu za ovu predstavu skladao je Arsen Dedić. Alisu igra Karin Frohlich, a ostale likove iz zemlje čuda Alex Đaković, Almira Štifanić, Vedran Komerički, Božena Delaš, Zlatko Vicić, David Petrović, Anđelko Somborski i Dina Đuka.

“- Upravo sam to htjela reći – odgovori Alisa.
– Onda ćete reći što ćete reći – nastavi  Ožujski Zec.
– Hoću – odgovori Alisa u žurbi – Kako kažete? Ja ću reći što ću reći, pa zar ne vidite da je to jedno te isto?

– Oho ! Nimalo to nije jedno te isto – reče Klobučar – Što mislite?! Onda bismo slobodno mogli reći i to da je: Ja vidim što jedem! Sasvim isto kao da kažemo: Ja jedem što vidim!(…) Luda čajanka (ulomak iz djela Lewisa Carrolla)

Predstava je namijenjena starijem predškolskom, školskom uzrastu i odraslom uzrastu, odnosno svima koji su sačuvali dijete u sebi, a nakon svečane obnove, bit će izvedena u subotu, 16. lipnja u 11 i 18 sati.

Sponzori predstave su Cukerin slastice i Čajkovski Tea and Coffee house. Kakva sve čuda rade, provjerite na http://www.cukerin.hr/
http://www.cajkovski.com/

Propaganda GKL-a Rijeka

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content