U srijedu, 4. travnja, GKL Rijeka sudjeluje na svečanom zatvaranju 12. Naj, naj naj festivalu u Zagrebu, s predstavom izvan konkurencije “Veli Jože” Vladimira Nazora, redatelja Renea Medvešeka. Riječ je o tradicionalnom međunarodnom festivalu u organizaciji Gradskog kazališta Žar Ptica, a ciljem da najbolju produkciju svih profesionalnih dječjih kazališta u Hrvatskoj prikaže publici u vrijeme proljetnih školskih praznika. U festivalskoj konkurenciji ove godine nastupa 10 domaćih kazališta i 5 inozemnih kazališnih grupa i to iz Danske, Poljske, Izraela, Slovenije i Srbije. Stručni žiri sastavljen od eminentnih kazališnih kritičara odabire i nagrađuje najuspješnije predstave – skulpturom Zlatna Žar ptica, u deset kategorija.

S istom predstavom 15. 4. Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjeluje na 5. festivalu hrvatske drame za djecu “Mali Marulić” u Splitu, od 14. do 16. travnja 2012.
Za ovogodišnji jubilarni Festival prijavljeno je 19 predstava od kojih je urednica programa Nenni Delmestre odabrala deset, među kojima i Velog Jožu Gradskog kazališta lutaka Rijeka. U natjecateljskom dijelu programa bit će izvedene predstave iz sedam hrvatskih i jednog slovenskog kazališta, dok će jedna predstava biti izvedena izvan konkurencije: predstave će se izvoditi na pozornicama triju splitskih kazališta, GKL-a, GKM-a i HNK, ukupno 15 izvedbi. Kao i proteklih godina, bit će dodijeljene nagrade i upriličena čitanja nagrađenih tekstova Natječaja Mali Marulić za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content