Volonteri u kulturi: Pomoć biljeterima na lutkarskoj predstavi

Program volontiranja na kulturnim događanjima koji razvija Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD) naslijeđe je projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture i kao takav je jedinstveni program u Hrvatskoj. Volonteri su angažirani na kulturnim programima u organizaciji ustanova u kulturi i dionika nezavisne kulturne scene na širem području grada Rijeke.

U sklopu ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, na lutkarskoj predstavi „Flekavac“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka volonteri HKD-a će biti mentori mladim volonterima, učenicima Osnovne škole Nikola Tesla iz Rijeke, koji kroz nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja, u sklopu Školskog volonterskog kluba „Teslići volontiraju“, pomažu u realizaciji kulturnih programa u organizaciji ustanova u kulturi grada Rijeke. Tako će volonteri – „Teslići“ u petak, 13. svibnja 2022. na predstavi za građanstvo upućivati dobrodošlicu posjetiteljima, usmjeravati ih na sjedeća mjesta, dodavati jastučiće za sjedala i pomagati biljeterkama u poništavanju ulaznica.

Prisjetimo se, predstava „Flekavac“ autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica je 2020. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u kategoriji lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade prema odluci stručnog žirija za dramu.

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content