Gradsko kazalište lutaka Rijeka nedavno je postalo članom Small Size mreže koja je osnovana kao Međunarodno umjetničko udruženje ciljem širenja izvedbene umjetnosti za najmlađe (0-6 godina starosti). Svake godine održavaju se dani mreže pod nazivom Small Size Days, a ove godine pod sloganom “Umjetnost nije stvar godina, već radoznalosti”. Small Size Days 2017. održavaju se od 27. do 29. siječnja u svim zemlja i kazalištima članovima Mreže.

Radi se dakle o tri dana posvećena izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu od 0 do 6 godina starosti. Small Size Days okuplja one najmlađe i njihove obitelji, odgojitelje i dionike kako bi prepoznali važnost umjetnosti i njeno značenje u našim životima, od rođenja pa sve do starosti.
Godišnje događanje koje će se održati u zadnjem tjednu siječnja, Small Size Days se po treći put održava i u 2017. godini u raznim gradovima, od Ljubljane do Chongqinga, Mexico City-a do Londona, od Helsinkija do Akonolinga. Sve aktivnosti bit će organizirane i prezentirane simultano, stvarajući tako iznimno veliki, zajednički i jedinstveni svjetski događaj.
Small Size Days je događaj iniciran od strane Small size mreže i dio je šire skupine aktivnosti europskog projekta Small size, izvedbene umjetnosti za najmlađe.

U okviru Small Size dana u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka održat će se praizvedba predstave Jelene Tondini “Wanda LaVanda” u režiji Morane Dolenc u petak 27. siječnja u 18:00 te Wandina mala radionica izrade igračaka od filca u subotu, 28. siječnja nakon izvedbe predstave u 11:00. Repriza predstave održava se ponovno u subotu u 18:00. Ulaznice su dostupne na blagajni GKL-a, 325-690, blagajna@gkl-rijeka.hr

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content