„Wanda Lavanda“ u Podgorici osvojila četiri nagrade

Na 8. međunarodnom festivalu lutkarstva Podgorica, Crna Gora, Gradsko kazalište lutaka Rijeka s predstavom „Wanda Lavanda“ autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc osvojilo je četiri nagrade: kolektivnu za glumačko majstorstvo, nagradu za najbolju glazbu, nagradu za najbolju dramaturgiju i Grand Prix za najbolju predstavu. U ime Kazališta nagrade je primila Iva Ivanić Pavković iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

8. međunarodni festival lutkarstva Podgorica održan je u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta od 11. do 15. rujna te je mališanima ponudio deset predstava iz pet zemalja: Italije, Hrvatske, Španjolske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Za mnogobrojnu crnogorsku publiku „Wanda Lavanda“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka izvedena je dvaput u petak 13. rujna; osvojila je srce publike, ali i stručnog žirija kojeg su činili predsjednik žirija Goran Bulajić, redatelj i dramaturg (Crna Gora) te članovi žirija Jelena Stojanović-Patrnogić, direktorica Pozorišta za decu Kragujevac i Međunarodnog lutkarskog festivala Zlatna iskra (Srbija) i Vladimir Lazovski, zamjenik ministra kulture Republike Sjeverne Makedonije.

Uz autoricu predstave Jelenu Tondini i redateljicu Moranu Dolenc autorsku ekipu čine i kreatorica lutaka, scenografije, kostima i lutkarska tehnologinja Luči Vidanović, skladateljice Anita Valo i Meri Jaman te oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić. Predstavu izvode glumci-lutkari Petra Šarac, Andrea Špindel i Zlatko Vicić.

Treba napomenuti i kako je ista predstava gostovala u Lutkarskom kazalištu Mostar, Bosna i Hercegovina u nedjelju 15. rujna.

Već nagrađivana predstava „Wanda Lavanda“ obišla je cijelu Hrvatsku i sudjelovala na mnogim domaćim festivalima, ali i na inozemnim pa se tako GKL Rijeka s ovom predstavom uz Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu predstavilo se i u Sloveniji, Mađarskoj, Iranu i Turskoj.

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content