“Zamrznute pjesme” s 51. PIF-a ponijele tri nagrade

Predstava „Zamrznute pjesme“ autorice i redateljice Tamare Kučinović, u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjem 51. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF-u osvojila je čak tri nagrade: dječji žiri jednoglasno je „Zamrznute pjesme“ proglasio najboljom predstavom Festivala, dok je međunarodni stručni žiri nagradio Denija Šesnića za inventivno osvjetljenje u predstavi „Zamrznute pjesme“ i ansambl predstave „Zamrznute pjesme“ za preciznu zajedničku animaciju lutaka.

51. PIF održao se u Zagrebu od 15. do 21. rujna te je, uz raznolik popratni program, okupio 16 domaćih i inozemnih ansambala, a nagrade su dodijeljene na kraju Festivala, u petak 21. rujna. „Presretni smo zbog osvojenih nagrada! Zamrznute pjesme osvajaju srca malenih i velikih“, poručila je ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

U dječjem žiriju nalaze se Andrija Bulović, Leonarda Iva Dozan i Emilija Petričević, a u međunarodnom stručnom žiriju Antonija Bogner-Šaban (Hrvatska), Nina Malikova (Češka) i Edvard Majaron (Slovenija).

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content