Zimska dramsko-lutkarska radionica “Božićna kuharica”

Dramsko – lutkarska radionica koju vode profesionalni i akademski glumci GKL Rijeka druga je radionica takvog tipa koja će se provesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Prva se održala ovog ljeta s izuzetnim uspjehom što nam je dalo povoda da nastavimo. U zimskom periodu osmislili smo za polaznike božićnu priču koju ćemo zajedno razraditi i stvoriti od nje pravu malu predstavu i nešto fino „skuhati“.
Cilj radionice je promicati lutkarsku umjetnost i stvaralaštvo, a kod polaznika poticati razvoj pažnje, glasa, govorne izražajnosti, koncentracije, pamćenja, kreativnosti, mašte i zajedništva. Polaznici će se upoznati s animacijom predmeta tj. kroz igru predmeta osmišljavat će svoju predstavu u obliku stolnog teatra. Učit će kako predmetu po vlastitom odabiru dati glas, karakter i udahnuti mu život, a također će se kroz različite glumačke vježbe govora i pokreta upoznavati s glumačkim pozivom i osvještavati osobne kvalitete i sposobnosti i razvijati ih. Radionica je namijenjena uzrastu od 9 godina na više, gornje granice dobi nema, a dramsko i lutkarsko iskustvo nije potrebno. Potrebna je samo volja za učenjem novoga, zrno hrabrosti i želja za kolektivnom radom.

Voditelji: glumci Goran Zelić i Dubravka Tintor

Vrijeme održavanja: 29. 12. 2015. – 10. 01. 2016. U dane blagdana, te 2. i 3. 1. radionica se neće održavati. Vrijeme održavanja je svaki dan od 10:00 do 13:00, osim 9.1.2016. kada je termin radionice od 13:00 do 16:00. Završna produkcija je 10. siječnja u 17:00.

Mjesto održavanja: Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Blaža Polića 6, Rijeka

Broj polaznika: max. 15

Cijena: 250 kn

Uzrast: 9+

Prijave se primaju do 28. prosinca na gradsko-kazaliste-lutaka@ri.t-com.hr

Novosti

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content