Zimska priča iz Benčića #3

Zimska priča iz Benčića, manifestacija koja je po prvi puta održana 2021. godine, organizira se i treći put te nudi bogat osmodnevni program kojim će riječki kvart kulture u ovo predblagdansko vrijeme dodatno oživjeti.

U tjednu od 15. do 22. prosinca 2023. prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u “Benčiću” ispred buduće Gradske knjižnice Rijeka bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici te posebno djeci.

Kreativne radionice, svirke, izložbe, predavanja, susreti… sve će to biti dio prosinačkog đira “Benčićem”. I svi su pozvani doći u đir.

Zimska priča otvara se 15. prosinca u 18.30 sati u dvorištu “Benčića” paljenjem rasvjete, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i nastupom Limene glazbe Trsat.

Samom otvorenju prethodit će 12., 13. i 15. prosinca radionice animiranog filma, inspiriranog ljepotom Rijeke i nasljeđem Gustava Klimta, koje će se održavati u Palači šećera. Također, uoči otvorenja Zimske priče održavaju se i Norveški dani u Rijeci koji uključuju blok norveških kratkometražnih filmova za djecu i projekciju filma “Kraljica plesa (Dancing Queen)” koje će se održati u Dječjoj kući 14. prosinca te filmsku projekciju “Patke selice (Migration)”, Striborovu blablaonicu “Božić nam dolazi” i norveški obiteljski kviz “Jooooj….kako se ono zove” koji će se redom održati 15. prosinca, također u Dječjoj kući.

Nakon samog otvorenja Zimske priče, u Dječjoj kući će se u 19 sati održati projekcija filma “Wonka” te nastupi dječjih plesnih skupina – Plesne radionice M, Flash Dance Unita i Plesne grupe Flame. Program je to pod nazivom “Plešemo!”

Istoga dana u 19 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti bit će otvorena izložba “Vidljive” koja predstavlja više od pedeset autorica, a rezultat je istraživanja zastupljenosti radova umjetnica u muzejskim zbirkama.

Nakon otvorenja, već od subote 16.12. pa sve do 22.12., Zimska priča donosi u Art kvart Benčić niz kreativnih radionica, radionice pisanja, filmske projekcije, buvljak, društvene igre i igre rješavanja zagonetki, pričaonice, stručna vodstva i šetnje muzejima art kvarta te pravu kvartovsku zabavu uz svakodnevni večernji nastup DJ Mirilo.

Pozivaju se sva djeca, roditelji, bake i djedovi da detaljan program Zimske priče iz Benčića te da se na vrijeme prijave na ona događanja za koja je, zbog ograničenog broja polaznika, nužna prethodna prijava.

U četvrtak 21.12. u sklopu Zimske priče nastupit će Pachamamma Street Connection, održat će se i show s vatrom “Tko je ukrao Božić”, a u petak 22.12. posjetitelje će uz pop i rock evergreene zabavljati Akustični duo Blu: Kanu.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi: Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej Grada Rijeke.

Svi poručuju: vidimo se u Benčiću!

Raspored i opis svih programa nalazi se na linku: https://djecjakuca.hr/zimska-prica-iz-bencica-3-veselo-uz-radionice-filmove-svirku-i-zezanje/

Podijeli na socijalnim mrežama
Skip to content